Back to All Events

Pagliacci & Il Tabarro bij Opera Spanga

Opera Spanga presenteert Pagliacci & Il Tabarro

In de zomer van 2019 presenteert het operagezelschap in het Friese buurtschap Spanga een double-bill met Leoncavallo’s Pagliacci (De Clowns, 1892) en Puccini’s Il Tabarro (De Mantel, 1918). In beide opera’s staat vrouwelijke ontrouw centraal. De personages Nedda (Pagliacci) en Giorgetta (Il Tabarro) worden niet gedreven door lust, maar door de dringende behoefte om zichzelf opnieuw uit te vinden.

De voorstelling begint met Pagliacci. Nedda, actrice bij het theatergezelschap van haar man Canio, wil vrij zijn, maar is bang voor haar man. Ze valt voor de levenslustige en tedere Silvio. Wanneer Canio de affaire ontdekt, zijn de gevolgen dramatisch.
In Il Tabarro zijn Giorgetta en haar man Michele van elkaar verwijderd geraakt door de dood van hun kind. De ongelukkige Giorgetta zoekt troost bij Luigi, een van de bemanningsleden op het binnenvaartschip van haar man. Michele wordt achterdochtig en bespioneert zijn vrouw. Ook in deze opera heeft de vrouwelijke ontrouw vergaande consequenties.

Cast | Aylin Sezer (Nedda), Francis van Broekhuizen (Giorgetta), Marcel van Dieren (Michele), Morschi Franz (Canio/Tinca), Eric Reddet (Luigi/Pepe), David Visser (Silvio/Talpa), Graziella Debattista (Frugola), Sanne Vleugels, Pim van Drunen e.a.

LOCATIE
Spangahoekweg 47
Spanga (gemeente Weststellingwerf)
Friesland

Earlier Event: April 19
Matthäus Passion Meezingconcert