Back to All Events

C. Thissen - Yeats; The Land of Heart's Desire


concertreis naar Ierland - 23 t/m 26 mei 2024

In Ierland zullen we in het plaatsje Drumcliffe, gelegen in het graafschap Sligo, twee concerten verzorgen. Een en ander zal plaats vinden in het kerkje aldaar. Yeats vertoefde er een belangrijk deel van zijn leven en ligt naast het kerkje begraven: een unieke plek voor een uniek concert!!

In de voorstelling wordt de toeschouwer meegenomen naar een hotelkamer aan de Franse zuidkust, alwaar de oude Yeats terugkijkt op zijn leven: in rake toelichtingen en sfeervolle beelden reflecteert hij op zijn leven en werk.

Bariton David Visser neemt in deze productie de solopartijen voor zijn rekening.

 Het projectkoor ‘Pablo Neruda’ levert daarbij doorleefde begeleidende koorpartijen en brengt ook als koor zelf enkele gedichten ten gehore.
Koor en solist worden begeleid door een ensemble van vijf instrumentalisten die voor de typische Ierse ambiance zorgen.

 De composities zijn een afspiegeling van de ontwikkeling die Yeats als dichter en denker doormaakte. Zijn vroege werk is sterk geïnspireerd op oude Keltische verhalen die hem in zijn jeugd werden aangereikt. Dat levert prachtige, sprookjesachtige poëzie op. Gebeurtenissen in zijn leven, met name zijn ‘relatie’ met een onbereikbare geliefde Maud Gonne, de alles verwoestende burgeroorlog in zijn geboorteland, de mediamieke visionaire gaven van zijn vrouw Georgie Hyde-Leese en zijn toenemende melancholie rond het ‘ouder worden’ bepalen mede de stijl van zijn werk.

 In deze bijzondere productie legt Yeats, dichter, toneelschrijver, visionair, mysticus en vredeszoeker, op een verrassende wijze de rela9e met onze tijdgeest en actualiteit!